It’s gonna take love and imagination to get us through this tour, I’m sure

Kai Rimi pamačiau marcipano pieniškame šokolade (akcija, akcija!), pagalvojau apie Moniką, kurios ne žmoniškai pasillgau – ne žmoniškai, o katiniškai.

Svarbu mokėti žodžių rašybą kartu ir skyrium. Mat kitaip nekurių (netaisyklingas žodis, bet teisingas) renginių reklamose autobusuose taip ir išeina – nevisos šventės baigės. Ne kažką, ką aš galiu pasakyt — agree, bet regisi, kad čia reklamos gamintojų sabotažas prieš rengėjus.

Ir viskas labai tvarkoj. Stadiją savaitgalį-tvarkausi-darbo-dienom-šnerkščiu pakeitė savaitgalį-tvarkausi-dvi-savaites-šnerkščiu: tvarką kambary išmainiau į cheesecake brownies ir tvarką galvoj, juoką, istorijas ir ėjimą iš proto. Man regisi, kad visai apsimoka.

Mielai kolegei I. pažadėjau, kad tinklaraštin patalpinsiu penktadienio pietus.

Spinach quiche

Tartas su špinatais

Tešlai:
90 g sviesto
1 v.š. aliejaus
3 v.š. vandens
1/2 a.š. druskos
150 g miltų

Įdarui:
75 g tepamo varškės sūrelio su žalumynais
1/4 st. grietinėlės
2 kiaušiniai
200 g šaldytų špinatų (juos atšildyti)
1/2 st. tarkuoto mėgstamo sūrio
žiupsnis druskos
žiupsnis pipirų

Pagrindui orkaitę įkaitiname iki 200 oC. Į karščiui atsparų indą (geriausiai stiklinį) dedame sviestą, druską, vandenį ir aliejų. Indą pašauname į karštą orkaitę maždaug 15 minučių, kol sviestas pradeda burbuliuoti. Jei pakraščiai šiek tiek paruduos – dar geriau, turėsime rudojo sviesto/karamelės prieskonį 🙂 Alternatyviai sviestą tirpinti galime ir mikrobangėje – daug greičiau!
Išimame indą iš orkaitės, supilame visus miltus ir greitai šmaišome šaukštu, kol tešla susiformuoja į vieną gniutulą ir atšoka nuo indo kraštų – panašiai kaip kepant plikytus sausainius. Kai tešla vos vos pravėsta – tiek, kad rankų nebedegintų – ją gerai išminkome.
Tešlą suvrčiame į kepimo formą ir ją lygiu sluoksniu paskirstome po visą dugną, apklijuojame ir pakraščiukus.
Dugną subadome šakute, įklojame į formą skardos ir pripilame pupelių. Pašauname į 180oC orkaitę ir kepame 10 minučių. Išimame svarelius ir dar pakepame kkias penkias minutes – kadangi įdaras drėgnokas, reikia padą apkepti, kad neliktų drėgnas irgi neiškepęs (kaip lemoną kartų buvo per The Great British Bake-Off.

Kol pagrindas kepa, pasiruošiame įdarą. Sumaišome tepamą varškės sūrelį su grietinėle ir kiaušiniais. Įmaišome likusius ingriedientus ir gerai išmaišome. Supilame į apkepusį pyrago pagrindą ir kepame, kol viršus vos paruduoja, o pats įdaras yra tvirtas – apie 20 minučių. Šiek tiek pravėsiname ir valgome! Mm!

Pagrindo receptas – Deivio, seniai seniai radau jį pas Aušrą, ir anas patapo bene mylimiausiu mano nesaldžių tartų pagrindo receptu; įdaras – adaptuotas iš Smitten Kitchen.

Advertisements

25 thoughts on “It’s gonna take love and imagination to get us through this tour, I’m sure

  1. Traleliushke

    Pries kelias dienas darbe ragavau laaabai skanu tarta su spinatais, ozkos suriu patrupintu, italisku pavytintu kumpeliu, ziauriai patiko. Tarta ir idaras is esmes panasus, tik dar kumpelio vytinto, ozkos surio kazkiek buvo, reiks bandyt 🙂

    Like

    Reply
  2. Monika

    Mau mau mau!
    Atsiprašau, kad nerašau ir neskambinu, bet aš niekam nerašau (net mamai!) ir ne todėl, kad kad esu baisi ir nedraugiška, o todėl, kad lately gyvenu bibliotekoj ._.

    Aš irgi tavęs pasiilgau! Tavęs ir tavo ryžų plaukų. Kaskart klausydama Tim Minchin’o (kurį atradau tik čia atvažiavusi) ‘Prejudice’ liūdžiu, kad negaliu tau padainuot (o šitaip būna labai dažnai, nes tai mano favorite track).

    Like

    Reply
    1. rusvaplaukė Post author

      Monika, kai mes susitiksime artimiausią sykį, tu būsi labai labai protinga, ir aš žiūrėsiu į tave ir galvosiu, ‘oho, kadaise mes kartu į montuotoją ėjom’, ir tada dar sakysiu, ‘ar galite pasirašyti ant savo monografijos’,
      va taip va sakysiu,
      o kad mane atsimintum, kai sėdėsi tarp daug protingų žmonių storais akiniais (ir būsi pati gražiausia, aišku),
      tai atnešiu kokį
      pyragėlį
      ar
      svarainių sirupo.
      Kad atpažintum.

      Ir šiaip tai aš slaptai seku tavo fotkes g+. Vo tep vat.

      Ir vis dar žadu atvažiout ^_^

      O Minchinas yra vej osom (skamba beveik olandiškai, ane?), kai tik būna sunku, pasiniūniuoju sau po nosim, kad just like only a ninja can sneek upon another ninja, ir viskas ore. Nu maždaug.

      Like

      Reply
      1. Monika

        Ak ta ironija ,D
        Aš seniai tokia neprotinga nesijaučiau iš tiesų, tad manau, kad tau nereikėtų baimintis ,D

        Labai miela, čia kaip aš jus visus slapta seku feisbuke. Bet iš tiesų nuotraukos yra vienetelis dalykas, kurį dabar darau be sėdėjimo bibliotekoj. Gražūs paveiksliukai padeda pasitikėti savimi – I need that.

        ‘just like only a ninja can sneak upon another ninja’ – my favorite line of my favorite track ,))

        Like

      2. rusvaplaukė Post author

        Mūrkt, kačiūk, kokie mes stalkeriai. Atsakysiu – baisūs.

        Ir aš pas jus atvažiuosiu, sutarta? Gal net greičiau nei manom. Prašysiu pravesti turą po HOlandiją ir pan.
        Ir šiaip jus labai mylėsiu, nyaaaaan, sakysiu, nyaaaaaaan.

        Like

  3. Insolente.

    Jeigu kas nors paklaustų manęs, tai pasakyčiau, kad apsimoka.

    Ir daugiau nieko nesakyčiau, nebent kad, taip, teisingai pastebėta, tvarkas galvoj ir ėjimus iš proto visuomet skiria tik istorijos ir juokas (nū, dar ašaros, bet ne apie tai šįsyk).

    Like

    Reply
    1. rusvaplaukė Post author

      o galima klausimą – kodėl norėtum keisti 🙂
      Aš siūlyčiau naudoti sūrelį vien dėl to, kad jis neturi tos rūgštelės, kurios šiek tiek turi varškė. Bet jei būtinai reik keisti – dėčiau pertintą varškę, truputį grietinės, druskos ir dauuuug žalumynų. Va. 🙂

      Like

      Reply
      1. vaiva

        nes esu ten, kur nelabai galiu gauti tokio tepamo sūrelio, bet jei yra skonio skirtumas pabandysiu visgi atkakliai paieškot 🙂
        p.s. pasikartosiu su antru klausimu, nes matyt akis neužkliuvo tamstai už jo. geriau valgyti šiltą ar atvėsusį? turėsiu svečių ir nežinau, ar kepti prieš pat jiems ateinant, ar geriau iš anksto.

        Like

      2. rusvaplaukė Post author

        Aš gaminausi iš vakaro, o kitą dieną pasišildžiau darbe. Man gardžiau šiltas, su žaliom salotom. Mmmm 🙂

        O dėl tepamo sūrelio – žiū, o gal turite Philadelphia (originale ji ir naudojama…)? Tiktų. Arba Boursin, arba Rondele su žalumynais. Blogiausiu atveju – ricotta ar net gerai nuvarvintas graikiškas jogurtas tiktų 🙂 Jei neklystų, jūs turite tokį daiktą kaip Kesella – jei teisingai įsivaizduoju, turėtų būti panašu į pertrintą varškę?

        Žo, labiausiai rekomenduočiau Philadelphia keisti. Ir negailėti žalumynų!!!

        Like

      3. vaiva

        kokia žioplė esu, nepamačiau nuorodų. Kesellos dar neteko matyti, bet tikriausiai todėl, kad ir nenaršiau po lentynas smarkiai, reikės atkreipti dėmesį.
        labai ačiū už patarimus! 🙂

        Like

  4. Laura

    Sveika,
    Visų pirma didelis dėkui už receptą :). Gal galėtum patikslinti kokio dydžio tartos skardai pritaikytas receptas? Iš anksto dėkoju.
    Laura

    Like

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s