trying to escape with crosswords and sudoku

keksiukams gauti egzistuoja keletas būdų:
pirmas būdas. reketuoti kepančias mergaites
antras būdas. mainyti
trečias būdas. pirkti a) maksėse ar b) bandelinėse
galiausias būdas. kepti pačiam

keksiukams gaminti egzistuoja keletas būdų:
pirmas būdas. vienaragį pašeriame mėlynėmis; arba citrinomis bei aguonomis; arba kumpeliu; arba šokolado gabalėliais bei avietėmis. po vienaragio uodegėle pastatome kibirioką. laukiame.
antras būdas. žr. žemiau.

keksiukai su avietėmis ir šokoladu

keksiukai su avietėmis ir šokolado gabalėliais
kokie 8 keksiukai
125 g miltų
3/4 a.š. kepimo miltelių
75 g cukraus
90 g sviesto
beveik 1/2 st. natūralaus jogurto
1/4 st. vandens
1 kiaušinis
50 g pieniško šokolado
75 g aviečių (šviežių arba šaldytų, bet atšildytų)
stambaus rudojo cukraus (pvz., demerara)

orkaitę įkaitiname ligi 190oC. pasiruošiame keksiukų formeles.
sumaišome miltus, kepimo miltelius ir cukrų; viduryje padarome šulinėlį.
ištirpiname sviestą. nukėlę nuo karščio, supilame jogurtą ir vandenį, galiausiai – kiaušinius ir gerai gerai išmaišome.
supilame skystąją masę į šulinėlį ir maišome. svarbu nepermaišyti — gali likti ir miltų gumulėlių, tešla neturi būti vientisa nelyg kokiam biskvitui! galiausiai atsargiai įmaišome kapotą šokoladą ir avietes. išdalijame tešlą į keksiukų formeles (tam davė, tam davė, o tam ir neliko..), apibarstome ruduoju cukrumi.
kepame kokių 18-22 minučių – tol, kol viršus taps švelniai auksinis, o spustelėtas regėsis tvirtas ir atšoks. galime tikrinti ir pagaliuku, bet turint omeny, kad esti nemenka tikimybė užtaikyti ant šokolado gabalėlio ar avietės – galime susiklaidinti!
leidžiame pravėsti skardoje. gardžiausi – dar šilti, kol šokoladas minkštutėlis ir dar ištirpęs; bet atvėsę irgi visai nieko.

keksiukai su avietėmis ir šokoladu

adaptuota iš TheStoneSoup.

18 thoughts on “trying to escape with crosswords and sudoku

  1. Roberta

    Sudoku! As taip zudau laika olandijoje. Noriu ir as tokiu keksiuku ;/ Kaip gyvenat lietuvelej jus? As ko gero Olandus pakisiu giljotinon, nes jie neturi varskes. Viena nakti jau sapnavau kodel, jie stengiasi ja pagaminti. Is pieno daro viska tvarkingai, bet perlaiko ir gaunasi jiem fermentinis suris galop;D

    Like

    Reply
    1. rusvaplaukė Post author

      pasišniukštinėk – o gal turi kokį panašų produktą? prancūzai turėjo fromage blanc ir fromage frais, panašus vienas į pertrintą varškę, kitas – į grūdėtą. tai džiaugiausi aptikusi 🙂
      bet gali juk varškės ir pati namuose pasigaminti, tikrai ne-sun-ku ,) ir išmėginta.

      aš tau labai noriu FB atrašyti, bet nesusikaupiu, o ryt latviuosna išlekiu, tai žinok, kad nepamiršau ir galvoju apie tau, bet laiškiokas savaitės gale bus!

      Like

      Reply
  2. Rima k. is Toronto

    Gerai atrodo, butinai pabandysiu, as niekada nesu tokliu keksiuku dariusi, bus proga pradeti. Pas mus jei vadiasi muffins…manau mano sunui patiks, aciu, labai patinka jusu idomi ir tikrai savotiska (geraja prasme) svetaine.

    Like

    Reply
    1. rusvaplaukė Post author

      ač ač, o keksiukai tikrai yra geras geras (nepelnytai mano pamirštas) kepinys, bo greitai ir skaniai ir įvairiai.

      Like

      Reply
  3. Mindaugas

    Šiandien ryte kaip tik nusipirkau natūralaus jogurto ir aviečių su tikslu kepti jogurtinius-avietinius keksiukus, o atsidaręs mėgiamiausią kulinarinį blogą šeštadienio ryto skaitinėjimui iš karto radau reikalingą receptą.Man patiko.

    Like

    Reply
  4. Asta

    Ir aš keksiukus pamiršau. Dabar pamačiau ir galvoju, kad irgi nepelnytai 🙂
    Aš renkuosi galiausią būdą ir antrą būdą, cha cha. Nors su vienaragiu būtų tikra egzotika 😀

    Like

    Reply
  5. cherryladymeister

    atrodo dieviškai… tik kur nusipirkti popierinių formikių keksiukams? Dairaus dairaus visur ir niekaip neįžiūriu… negi reiks origamiais užsiimti?

    Like

    Reply

Leave a comment